Οι σύγχρονοι επαγγελματίες των δημοσίων σχέσεων, του marketing και της επικοινωνίας πρέπει αναμφίβολα να τα φέρουν εις πέρας σε ένα δυναμικό περιβάλλον. Οι πλατφόρμες social listening έχουν αναδειχθεί ως ένα ζωτικό εργαλείο στα χέρια τους, παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τη δημόσια γνώμη και βοηθώντας στη διαχείριση προβλημάτων δημοσιότητας.

Τι είναι Social Listening

Αν το Social Listening μπορούσε να οριστεί με τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Παρακολούθηση, κατανόηση, απάντηση. Το social listening περιλαμβάνει την παρακολούθηση διαδικτυακών συνομιλιών σε διάφορες πλατφόρμες, όπως το X (Twitter), το Facebook, το Instagram, το TikTok το Reddit, το Tumblr και διάφορα forum. Αυτή η πρακτική δεν περιορίζεται απλώς στην παρακολούθηση αναφορών, αλλά εμβαθύνει στην κατανόηση του πλαισίου, του συναισθήματος (sentiment) και των τάσεων που σχετίζονται με το brand. Χρησιμοποιώντας εργαλεία social listening, σε συνδυασμό με υπηρεσίες media analysis, οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της διαδικτυακής παρουσίας τους και των παραγόντων που επηρεάζουν τη φήμη τους.

Η πρόληψη

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του social listening είναι ο ρόλος του στην προληπτική διαχείριση κρίσεων (Proactive Crisis Management). Σε περίπτωση ενός αρνητικού περιστατικού ή δημόσιας κατακραυγής, η άμεση δράση είναι ουσιώδης. Τα εργαλεία κοινωνικής ακρόασης ειδοποιούν σε πραγματικό χρόνο τις ομάδες επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων για την αύξηση αρνητικού buzz, επιτρέποντάς τους να ανταποκριθούν γρήγορα και αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης δημοσιεύσει ένα σχόλιο στο TikTok με αναφορά σε ένα brand, η χρήση μιας πλατφόρμας Social Listening μπορεί να το εντοπίσει σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στο brand να αντιμετωπίσει το ζήτημα πριν αυτό κλιμακωθεί.

Μετατροπή κρίσεων σε ευκαιρίες

Η αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων δεν αφορά μόνο τον περιορισμό της ζημιάς· αφορά και τη μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες. Όταν ένα brand ανταποκρίνεται άμεσα και θετικά σε μια κρίση, δείχνει δέσμευση στην ικανοποίηση των πελατών και στη διαφάνεια. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να μετατρέψει ένα δυνητικά αρνητικό κλίμα σε συνθήκη εμπιστοσύνης και ενίσχυσης της αφοσίωσης των πελατών. Είναι χαρακτηριστικό πώς, σύμφωνα με μια έρευνα του 2024 στις ΗΠΑ, το 88% των καταναλωτών θα εμπιστεύονταν ένα brand που απαντά τόσο σε θετικές όσο και σε αρνητικές κριτικές.

Διατήρηση της φήμης

Με την τακτική παρακολούθηση των online συνομιλιών, οι επιχειρήσεις μπορούν να εντοπίσουν περιοχές βελτίωσης και να αξιολογήσουν το δημόσιο συναίσθημα. Έτσι, οι επαγγελματίες των δημοσίων σχέσεων, της επικοινωνίας και του marketing μπορούν να δημιουργήσουν στοχευμένες απαντήσεις και εκστρατείες, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τη συνολική εικόνα του brand.

Απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος

To social listening προσφέρει επίσης στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών. Αναλύοντας τις τάσεις τoυ κλάδου όπου δραστηριοποιείται το εκάστοτε brand και τις αναφορές των ανταγωνιστών, οι επιχειρήσεις μπορούν να εντοπίσουν πιθανούς κινδύνους και ευκαιρίες. Κατανοώντας τι λειτουργεί για τους ανταγωνιστές και τι όχι, έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν σημεία και πεδία προς περαιτέρω ανάπτυξη.

Ένα απαραίτητο εργαλείο

Συμπερασματικά, το Social Listening δεν είναι απλώς ένα αναντικατάστατο εργαλείο, αλλά μια αναγκαία επένδυση. Προσφέρει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τη δημόσια γνώμη, επιτρέπει την προληπτική διαχείριση κρίσεων και βοηθά στη δόμηση μιας ανθεκτικής φήμης του brand,.

Διασφαλίστε σήμερα ότι το brand σας σας παραμένει ένα βήμα μπροστά, ενσωματώνοντας την πρακτική του social listening μέσω της Clip News στην ευρύτερη επικοινωνιακή σας στρατηγική.

Μείνετε ενημερωμένοι

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο Newsletter της Clip News για να λαμβάνετε ενδιαφέρουσες έρευνες δημοσιότητας για διάφορους κλάδους και άλλα νέα.

You have Successfully Subscribed!